Christine Langerhorst


Mijn naam is Christine Langerhorst, geboren december 1937. Beroep: integraal hypnotherapeut, gespecialiseerd in het werken met moeders voor hun (nog) onmondige kinderen.

Opleiding: integrale hypnotherapie aan het Atma Intituut voor Psychodynamische Therapieën.

Opleiding: EMDR (een bijzondere vorm van psychotherapie)

Lid van de NBVH, Nederlandse Beroepsvereniging Voor Hypnotherapie.

Aangesloten bij Life between lives.

Christine

Rond mijn twintigste werkte ik in een psychiatrische inrichting als verpleeghulp. Lang heb ik dat niet volgehouden omdat het ontzettend frustrerend was om aan te zien hoe mensonterend deze patiënten behandeld werden. De isoleercel en anti-psychotica waren voor zover ik kon zien de enige remedies.

Toen heb ik mezelf beloofd andere wegen te zoeken om deze mensen te helpen. Pas 35 jaar later vond ik zo’n weg, toen er twee opleidingsinstituten voor hypnotherapie werden opgericht. Ik koos voor een brede opleiding met psychologie en medische basiskennis in het pakket.

Toen ik mijn diploma's had gehaald, heb ik 10 jaar mijn kennis in praktijk mogen brengen. Daarbij ontdekte ik dat het heel goed mogelijk is om met moeders voor hun heel kleine kindertjes te werken. Dat is zeer dankbaar werk, vooral omdat er vaak een heel gezin mee geholpen is. Het is elke keer een feest als een kind geneest doordat er energetisch iets is opgelost.

Er zijn kinderen die zich zo hebben afgesloten dat ikzelf niet met ze kan werken. Maar via het onderbewustzijn van de moeder is dat wel mogelijk. Daarom richt ik me nu voornamelijk op de moeders die het zwaar hebben en nergens echte hulp krijgen.